Κυριακή, Φεβρουαρίου 05, 2006

Marlboro Man


Ο Blake Miller έγινε γνωστός σαν “Marlboro Man” επειδή κάπνιζε πάνω από 5 πακέτα τσιγάρα την μέρα κατά τη διάρκεια της μάχης της Fallujah το 2004. Οι στρατιωτικοί γιατροί δεν κατάφεραν να αποφανθούν αν η ψυχική του ηρεμία διαταράχτηκε από τον καπνό ή αν έφριξε από αυτά που πέρασε στη ξένη χώρα και αποφάσισαν ότι πρέπει να αποταχθεί γιατί αν συνέχιζε έτσι θα τους τελείωνε τον Παπαστράτο. Του είχαν βέβαια υποσχεθεί ότι εκεί που πάει θα καπνίζει άνετα έχοντας στο άλλο χέρι ένα πολυβόλο όπλο για να ελέγχει τα πετρέλαια αλλά όχι και έτσι. Τώρα ένα χρόνο αργότερα έχει μειώσει το κάπνισμα σε 1 πακέτο την ημέρα και οι 3 στρατιωτικοί γιατροί που τον εξέτασαν είπαν ότι πάει καλύτερα και ίσως το κόψει τελείως.

Ο πολύς καπνός δεν τον άφηνε να σκεφτεί καθόλου και τώρα δηλώνει πως είναι άλλο να βλέπεις σκοτωμούς στις ταινίες και αλλιώς στη πραγματικότητα. Ναι έχει δίκιο γιατί στις σημερινές ταινίες το κάπνισμα δεν έχει πέραση, όπως την εποχή του ’40 αλλά αυτός κατά κάποιο τρόπο κατάφερε να γίνει διάσημος.

Εμείς του ευχόμαστε να το ξεπεράσει όπως ευχόμαστε και υπόλοιπους στρατιώτες να αφήσουν τον καπνό και να ξεδιαλύνουν τα νέφη που τους κρύβουν την αλήθεια για τη ζωή και το θάνατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: